Wim Veenstra

Laat me mezelf voorstellen, ik ben Wim Veenstra, (Miwwim als nickname), een hobby-fotograaf die al meer dan 50 jaar zijn artistieke reis in de wereld van van de fotografie maakt. Fotograferen kent zeker zijn ups en downs, en ook ik heb mijn deel gehad. Soms vergeet ik de lensdop, laat ik mijn batterijen leeglopen op het verkeerde moment, verwissel ik mijn rolletje niet op tijd, of laat ik mijn geheugenkaartje thuis liggen. Maar dat houdt me niet tegen om lekker door te gaan.

Mijn passie ligt voornamelijk bij natuurfotografie, waarbij ik graag buiten in de natuur vertoef. Maar ik probeer me ook andere facetten van de fotografie eigen te maken. Ik experimenteer met verschillende genres, van portretten tot architectuur, en ik geniet ervan om nieuwe technieken en stijlen uit te proberen.

Wat mij het meest drijft, is het vermogen om anderen mijn kijk op de wereld te laten ervaren door middel van mijn fotografie. Ik streef ernaar om door de lens een deel van mijn emoties, waarnemingen en perspectieven over te brengen naar het publiek. Ik wil anderen laten genieten van de schoonheid en diversiteit van de wereld om ons heen.

Voor mij is het belangrijkste aspect van fotografie het pure genot ervan. Ik geniet van elk moment dat ik achter mijn camera sta, van het observeren van de wereld door mijn zoeker, van het vastleggen van bijzondere momenten en het spelen met licht en compositie. Ik hoop dat dit genot doorstraalt in mijn foto’s en dat mijn werk anderen kan inspireren en een glimlach op hun gezicht kan toveren.