Albertien Jongmans

Na vele omzwervingen in binnen en buitenland eindigend in Ternaard van 1979-2018 aan de waddenkust, van 2018 tot nu in hartje Marrum. Werkzaam als manueel therapeut in de complementaire sector.

Door de jaren heen is dans, muziek maar ook fotograferen bij mij gaan horen. Mijn inspiratie is zeer wisselend, dan focus ik op bijzondere gebouwen, de wadden in al haar schoonheid maar ook straatfotografie hoort bij mij, zwart-wit geïnspireerd door Cartier-Bresson, voornamelijk in het buitenland. Van ruige natuur, rotsen in alle vormen zoals op Sardinië, kan ik geen genoeg krijgen. Mediterraanse gebouwen in verval trekken mijn aandacht, kunst, cultuur maar ook abstracte vormen en minimalisme. Ik ben minder geïnteresseerd in vogelfotografie.

What the eye catches, is mijn manier van vastleggen. Ik houd van vrije vormen, fotografieregels interpreteer ik op mijn eigen manier; soms doe ik maar wat. Perfectionisme is soms mijn valkuil en dan mislukken de foto’s. Ik bewerk mijn foto’s zelden, hij is zoals hij is.

Als nieuwste lid van fotoclub Stiens leer ik van de beoordelingen die je moet geven op andermans foto’s maar ook van de feedback van anderen over mijn foto’s.

Through the windows of my eyes, hoop ik mensen mee te kunnen nemen in mijn wereld.