Floor Verwoerd

Ook van mij uit, een kleine kennismaking naar de andere leden van de fotoclub.

Ik woon sinds enkele maanden in Leeuwarden, vanuit Groningen, voorheen het westen, Den Haag.

Na mijn studie ben ik eerst de halve wereld rond gezworven als backpacker, met als laatste halte Israël. Daar ben ik een jaren gebleven, en woonde op de Carmel, dichtbij het dorp Ein Hod waar heel veel kunstenaars woonden. Daar heb ik mij samen met Yonnie, een kunstenaar uit het dorp het vak glas branden/smelten (glas fusing) aangeleerd. Mijn creatieve grondslag voor glas was geboren.

Terug in Nederland, inmiddels 25 jaar oud, ben ik terecht gekomen bij een bedrijf wat werkte in en met glas in lood. Na een jaar ben ik als zelfstandige glazenier mijn eigen bedrijf begonnen. Tot mijn 55e jaar, dit wegens gezondheid redenen. Ik ben toen een Bed&Breakfest begonnen in Ulrum, Groningen. Vlak bij het mooie Lauwersmeer. Daar is later mijn interesse voor de fotografie ontstaan. Ik zag daar zoveel moois in de omgeving van het wad en het Lauwersmeer, dat ik er iets mee wilde gaan doen.

Ik ben begonnen met landschappen, daarna nam ik eigenlijk constant mijn camera mee. Wat ik ook tegenkwam …….. mijn interesse voor de fotografie was geboren. Nu 5/6 jaar verder, kan ik mij geen leukere hobby voorstellen.

Om een idee te krijgen van mijn foto interesses, kijk dan even op mijn site, www.floorverwoerd.nl of op mijn Facebook pagina, Floor Verwoerd.